Telefonisch bereikbaar op: 0591-740020

Vervolgcontrole

We zullen de groei van de baarmoeder en het kindje beoordelen en het hartje luisteren, dit doen we vanaf 14 weken. We meten je bloeddruk en je wordt gewogen.
Verder is er natuurlijk tijd voor vragen. Rond 20 weken heb je de keuze om een screeningsecho te laten maken in het ziekenhuis. Wij zullen tijdens het spreekuur als je er behoefte naar hebt, informatie geven over deze echo (zie hoofdstuk onderzoeken).

Als er bijzonderheden optreden dan overleggen we met een van de gynaecologen van het Treant Zorggroep locatie Scheper. Samen met de gynaecologen en verloskudnigen uit de regio hebben we een verloskundig samenwerkingsverband opgezet, het VSV. In het VSV worden onder andere gezamelijke protocollen opgesteld. Hierdoor zijn de lijnen tussen de gynaecologen en ons kort en is er een goede samenwerking.

In het begin van de zwangerschap zijn de controles om de 4 à 6 weken. Vanaf 26 weken is dit om de 3 weken, vanaf 31 weken om de 2 weken en vanaf 36 weken kom je elke week op controle.

Adressen Spreekuur Locaties

Hoofdlocatie en postadres:
Van Echtenskanaal nz 161
7891 AJ Klazienaveen
(Welzijn- en Gezondheidscentrum
De Blokken)

Spil 87
7881 BV Emmer-Compascuum
(Medisch Centrum Compas)


Als er bijzonderheden optreden dan overleggen we met een van de gynaecologen van het Treant Zorggroep Locatie Scheper in Emmen