Telefonisch bereikbaar op: 0591-740020

Kraamtijd

Van harte gefeliciteerd! Jullie zijn ouders geworden. Een hele bijzondere gebeurtenis in jullie leven. In de eerste week na de bevalling zijn er veel veranderingen gaande. De kraamweek is dan ook een week om je kindje te leren kennen, maar ook een week om te herstellen. In deze week komt een kraamverzorgende jullie 8 dagen ondersteunen en helpen met de verzorging van de baby. Een kraamverzorgende is de ogen en oren van de verloskundige. Mocht hij/zij over iets twijfelen, dan zal er contact worden opgenomen met de dienstdoende verloskundige.

Wij komen zo’n 3 à 4 keer bij jullie langs in de kraamweek om te kijken hoe het gaat en om na te praten over de bevalling. Mochten zich bijzonderheden voordoen in de kraamweek of heb je twijfels, dan mag je altijd contact opnemen met ons voor overleg. 

Wanneer je onder leiding van de gynaecoloog in het ziekenhuis bent bevallen, dan wordt er aan ons doorgegeven wanneer je weer thuis bent gekomen. Zijn wij de dag na thuiskomst niet bij je langs geweest, neem dan gerust contact met ons op. De mogelijkheid bestaat dat we dan niet op de hoogte zijn gebracht.
Mochten er in het kraambed zich problemen voor doen, dan is de dienstdoende verloskundige te bereiken op telefoonnummer 0591-740020.