Bevalling

De bevalling
Dingen die je wilt weten

Een bevalling is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven, daarnaast is het ook een spannende gebeurtenis. Elke bevalling is anders en iedereen beleeft het op zijn eigen manier. Een goede voorbereiding op de bevalling zorgt ervoor dat je weet wat je te wachten staat. Daarom adviseren wij, zeker in een eerste zwangerschap, om een zwangerschapscursus te volgen. Ook is er de mogelijkheid tot het schrijven van een Geboorteplan, waarin je je wensen ten aanzien van de bevalling kunt noteren. Tijdens een bevalling proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met je persoonlijke wensen.

Het is belangrijk dat je bevalt, daar waar je je prettig voelt. Dit kan in het ziekenhuis zijn, maar ook thuis in je eigen omgeving. Kies je ervoor om in het ziekenhuis te bevallen, dan bezoeken we je bij aanvang van de bevalling thuis, om samen te kijken wanneer je naar het ziekenhuis wilt gaan, om vervolgens samen naar het ziekenhuis te rijden. Na de bevalling in het ziekenhuis mag je na een paar uurtjes weer naar huis. De kraamverzorgende zal met jullie meegaan om de zorg thuis op te starten. En jullie helpen met onder andere het opmaken van het bedje, de voeding etc.

Waarom Volle Maan?

Omdat een zwangerschap zo’n bijzondere en kwetsbare periode is, krijg je bij ons alle tijd en ruimte die nodig is om je van de juiste informatie te voorzien.

Een zorgeloze zwangerschap, dat is waar we je graag bij helpen.

Kleinschalig

We leveren verloskundige zorg op een kleinschalige en betrokken manier. 

Persoonlijke aandacht

We willen je graag beter leren kennen. We nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden, dat kan onder andere tijdens onze spreekuren.

Thuis of in het ziekenhuis

Keuzevrijheid staat voorop bij Volle Maan. Jij bent zwanger, dus jij bepaalt waar en hoe je wilt bevallen. Met onze begeleiding kan dat zowel thuis als in het ziekenhuis

Alles onder één dak

Onze praktijk zit in het Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen. Een centrale plek waar je met alle vragen op het gebied van welzijn en gezondheid terecht kan