Kraamtijd

Na de bevalling
de eerste dagen

Van harte gefeliciteerd! Jullie zijn ouders geworden. Een hele bijzondere gebeurtenis in jullie leven. In de eerste week na de bevalling zijn er veel veranderingen gaande. De kraamweek is dan ook een week om je kindje te leren kennen, maar ook een week om te herstellen. In deze week komt een kraamverzorgende jullie 8 dagen ondersteunen en helpen met de verzorging van de baby. Een kraamverzorgende is de ogen en oren van de verloskundige. Mocht hij/zij over iets twijfelen, dan zal er contact worden opgenomen met de dienstdoende verloskundige.

Wij komen zo’n 3 à 4 keer bij jullie langs in de kraamweek om te kijken hoe het gaat en om na te praten over de bevalling. Mochten zich bijzonderheden voordoen in de kraamweek of heb je twijfels, dan mag je altijd contact opnemen met ons voor overleg. 

Wanneer je onder leiding van de gynaecoloog in het ziekenhuis bent bevallen, dan wordt er aan ons doorgegeven wanneer je weer thuis bent gekomen. Zijn wij de dag na thuiskomst niet bij je langs geweest, neem dan gerust contact met ons op. De mogelijkheid bestaat dat we dan niet op de hoogte zijn gebracht.

Waarom Volle Maan?

Omdat een zwangerschap zo’n bijzondere en kwetsbare periode is, krijg je bij ons alle tijd en ruimte die nodig is om je van de juiste informatie te voorzien.

Een zorgeloze zwangerschap, dat is waar we je graag bij helpen.

Kleinschalig

We leveren verloskundige zorg op een kleinschalige en betrokken manier. 

Persoonlijke aandacht

We willen je graag beter leren kennen. We nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden, dat kan onder andere tijdens onze spreekuren.

Thuis of in het ziekenhuis

Keuzevrijheid staat voorop bij Volle Maan. Jij bent zwanger, dus jij bepaalt waar en hoe je wilt bevallen. Met onze begeleiding kan dat zowel thuis als in het ziekenhuis

Alles onder één dak

Onze praktijk zit in het Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen. Een centrale plek waar je met alle vragen op het gebied van welzijn en gezondheid terecht kan