Telefonisch bereikbaar op: 0591-740020

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor je baby en is volledig afgestemd op de behoefte van je baby. De melk bevat stoffen die je baby beschermt tegen infecties en ziekten. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, maar gaat niet helemaal vanzelf. Wij zullen samen met de kraamzorg je ondersteunen en tips geven. Ons streven is altijd om je baby binnen een uur na de bevalling bij je aan de borst te leggen, om zo de borstvoeding zo goed mogelijk op gang te brengen. 

Lukt het (even) niet om je baby aan de borst te voeden? Soms is het handig om een lactatiekundige mee te laten kijken. Zij kunnen je extra advies geven om je borstvoedingsperiode zo succesvol mogelijk te laten verlopen.  

Het kan je helpen als je voor het starten van de borstvoeding al wat kennis hebt opgedaan. Dit kan op verschillende manieren, waaronder door naar een voorlichtingsavond te gaan. Onze praktijk biedt eens in de zoveel tijd een voorlichtingsavond aan; vraag één van de verloskundigen naar de eerstvolgende voorlichtingsavond.

Via de volgende websites kun je meer informatie vinden over borstvoeding:

Filmpjes over het geven van borstvoeding:

 

 

 

Mochten er in het kraambed zich problemen voor doen, dan is de dienstdoende verloskundige te bereiken op telefoonnummer 0591-740020.